dissabte, 9 de setembre del 2006

El taller de manualitats

A la vida hi ha diferents fonts que ens omplen i ens donen l’energia i l’alegria necessàries per viure. Una d’elles és la font de les experiències que vivim, com per exemple, passejar per algun lloc bonic, estimar i ser estimat, veure una bona pel·lícula o xerrar amb els amics i amigues. Una altre de les fonts, i molt important, és el fet d’aprendre a fer coses y després realitzar això que hem après. En aquest sentit és molt important desenvolupar la nostre creativitat, veure que som capaços de fer coses, de pensar-les i inventar-les. Per això, al taller 2000 tenim l’àrea prelaboral, que treballem al taller de manualitats, per potenciar la capacitat de crear que cadascú té i pot haver perdut.

El taller de manualitats es realitza els dimarts i els dijous pel matí, de 10h. a 13h.

La primera mitja hora a la sala d’acollida prenem cafè y parlem dels temes del dia.

A les 10:30h. comencem el taller.

Les tècniques que realitzem són quadres de sorra, marqueteria, estany, fang, fusteria senzilla, pintura a l’oli i pintura decorativa.

A les 12h. fem un descans de 15 minuts. Seguim al taller fins les 12:45h. que és quan comencem a recollir deixant el taller net i endreçat.

El taller de quadres de sorra és una tècnica on utilitzem el tall de paper amb cúter i després s’aplica sorra de colors als espais retallats. Amb això fomentem la creativitat i el sentit artístic.

El taller de marqueteria és més difícil per la precisió en el tall amb cúter i tisores i l’encaix de les peces. Es fan quadres i decoració de caixes.

Per la pintura a l’oli treballem el color i el pinzell fi. Fent això hi ha qui descobreix dins de sí mateix un artista desconegut per ells.

Al taller de fusteria treballem el tall amb serra manual i elèctrica, es prenen mides i es fixen les fustes amb pues. Al principi els hi costa una mica però de seguida agafen habilitat.

Donar classes al Taller 2000 és una feina molt gratificant per el procés de superació de les persones que venen al taller, on elles mateixes descobreixen habilitats manuals, estètiques i artístiques que ells mateixos desconeixien.
Als tallers es crea un ambient agradable de companyonia entre tots els participants.

(C.D.)